неділю, 15 січня 2017 р.

Імбирні пряники

Для приготування ароматних різдвяних пряників знадобляться такі інгредієнти:
100 г теплого вершкового масла
100 г коричневого цукру або цукрової пудри
1 яйце
2 ст.л. м'якого меду
250-300 г пшеничного борошна
(Врахуйте ще трішки борошна для підпилу при замішуванні тіста руками)
1/2 ч.л. соди
Також знадобляться такі ароматні наповнювачі:
Імбир (мелений сухий) - 1 ч.л.
Кориця (мелена) - 2 ч.л.
Можна додавати мелені гвоздику, духмяний перець, аніс тощо. Якщо хочеться, щоб пряники були темного насиченого кольору, то додайте 1-2 ст.л. порошку какао.

Для початку підготуйте усі інгредієнти.
Масло з цукром збити міксером, щоб цукор розчинився повністю.
Додати яйце та мед і продовжуйте збивати.
Борошно зі спеціями та содою змішати в окремій мисці. Я раджу все це пересіяти, щоб уникнути потрапляння до тіста небажаних крупинок, чи комочків.
Додайте до масляно-яєчної маси половину сухої суміші та змішайте їх дерев'яною ложкою. Потім додайте решту борошняної суміші і замісіть тісто руками.
Тісто загорніть у харчову плівку і покладіть до холодильника на кілька годин, а краще - на ніч.
Розділіть тісто на невеличкі порції. Розкатайте, вирубками для печива зробіть пряники ♡ ♢ ☆ ♧ ♤ та покладіть на листик.
Випікайте 10-12 хв. При 180°с.
Дайте готовим виробам вичахнути і прикрашайте зручним для вас способом.






Немає коментарів:

Дописати коментар