понеділок, 21 жовтня 2013 р.

Качка запечена під медовим соусом / back duck in honey sauce

Інгредієнти: качка
                     кілька яблук
                     сіль морська
                     трішечки свіжомеленого духмяного  перчику, кориці та фенхелю
Для соуса: ложка меду
                  мелена паприка
                  і трішечки улюбленої наливки
(Я брала Тернівку, яку зробила моя мама :))









Качку помити, дати стекти і протерти паперовими рушничками. Потім щедро натерти її сіллю: зверху та всередині.
Із яблук вичистити серединку так, щоб яблука були цілими (але це не принципово), вони можуть знадобитись для подачі страви на стіл.
Крила вивeрнути за спинку, шию сховати під шкіру, черевце заколоти дерев'яними шпажками.
Покласти качечку у скляну форму та накрити кришкою.

Випікати у духовкі на мінімальному вогні 2,5 години.













Потім дістати і намазати соусом. Так робити через кожні 30 хвилин на протязі 4,5 години.















За 40 хвилин до завершення поклала картопельку, розрізану навпіл, і полила її тим соусом, що був у формі.










Моя качка провела у духовці 7 годин. М'ясо було соковите і повністю проготовлене. Смачно............



2 коментарі: