пʼятницю, 8 липня 2016 р.

Клафуті звишнями

Інгредієнти
Для начинки:

  • 700 г вишень без кісточок
  • 5 ст. л. цукру

Для тіста:

  • 100 г борошна
  • 150 г цукру
  • 4 яйця
  • 1 ст. л. теплого м'якого масла
  • 300 мл молока
  • 30 мл вишневого лікеру

Для підготовки форм:

  • 20 г масла
  • 1 пакуночок ванільного цукру


Приготування
Почищені вишні посипати цукром і перемішати. Залишити, щоб ягоди процукрувались 😊
Борошно змішати з цукром.
Збити яйця, додати масло, додати 100 мл молока і перемішати. Висипати борошно з цукром - перемішати, щоб не було комочків. Вилити решту молока і лікер. Залишити тісто хвилин на 15.
Розігріти духовку до 200 °С.
Змазати форми маслом та посипати дно ванільним цукром.
Відцідити вишні від соку та обсипати їх злегка борошенцем. Викласти ягоди на дно форми, щоб вони тісненько лежали по всій площині.
Підмішати вінчиком тісто та вилити поверх вишень.
За бажанням можна присипати зверху мигдалевими пластівцями.
Поставити у духовку. Зменшити температуру до 180°С і випікати 30-40 хв.
Після випікання можна присипати цукровою пудрою.
Смачного 🍒

Немає коментарів:

Дописати коментар