середу, 26 жовтня 2016 р.

Лимонний пиріг









Спершу розігрійте духовку до 180◦С та підготуйте форму для випікання


Приготуйте тісто:
  • 250 г борошна
  • 100 г цукру
  • дрібка солі
  • 225 г холодного масла
Висипте усі сухі компоненти у миску та перемішайте збивалкою.
Потім додайте масло, нарізане кубиками. 
Перетріть усе виделкою, а коли утворяться крихти - швидко замісіть руками, але, щоб тісто не встигло дуже прогрітись.
Викладіть тісто у фору та розрівняйте рівномірно по дну, приглажуючи ложкою. Випікайте 20 хвилин при 180◦С.

Приготуйте заливку:
  • 300 г цукру
  • 30 г борошна
  • 4 яйця
  • 4 лимони середнього розіру ( 10-15 г цедри та 160 мл соку)

У мискі змішайте борошно з цукром збивалкою.
Додайте сюди яйця та перемішайте. Влийте лимонний сік, додайте цедру та ще раз перемішайте.


Вилийте масу у форму зі спеченим коржом та знову випікайте 20 хв. при 180◦С.


Почекайте, поки пиріг вичахне. Посипте цукровою пудрою та викладіть на тарілку.

Добре смакує з кавою або трав'яним чаєм. 


Смачного вам!

2 коментарі: