Інгредієнти:
- 300 г творога
- 200 г масла
- 1,5 - 2 скл. борошна
- 2 ч.л. пекарського порошка
- пучка солі
- 3 пакетика або 6 ст.л. ванільного цукру
Перетерти сир через сито,
додати туди м'яке масло
(але не тепле).
Перемішати до однорідності.
Насипати 1/3 борошна від усієї маси, висипати пекарський порошок, перемішати.
Висипати решту борошна на стіл, викласти масу та замісити тісто. Робити це треба швидко, щоб контакт тіста з руками був мінімальний (інакше масло занадто прогріється і тісто буде дуже липнути до рук).
Коли тісто замісили - замотати його у плівку та покласти в холодильник на 30 хвилин.
Охолоджене тісто розділити навпіл. Це робиться для того, щоб круасани були однакового розміру.
Одну половину тіста покласти знову до холодильника, а іншу розкатати у тонкий пласт.
Потім посипати його ванільним цукром і знову прокатати качалкою, щоб цукор влип у тісто.
Розрізати коло на 8 рівних
сегментів, покласти джем і
скрутити круасани.
Викласти їх на застелений пергаментом листик та посипати ванільним цукром.
Поставити у розігріту до
190◦С духовку, поки не зарум'яняться.
Те саме зробити і з іншою половинкою тіста.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар