понеділок, 5 січня 2015 р.

Сирні круасани з джемом

 Сирні круасани з джемом

Інгредієнти:

  • 300 г творога
  • 200 г масла
  • 1,5 - 2 скл. борошна
  • 2 ч.л. пекарського порошка
  • пучка солі
  • 3 пакетика  або 6 ст.л.  ванільного цукру

 





Перетерти сир через сито,
додати туди м'яке масло 
(але не тепле).



 
 Перемішати до однорідності.















Насипати 1/3 борошна від усієї маси, висипати пекарський порошок, перемішати. 

 












Висипати решту борошна на стіл, викласти масу та замісити тісто. Робити це треба швидко, щоб контакт тіста з руками був мінімальний (інакше масло занадто прогріється і тісто буде дуже липнути до рук). 










Коли тісто замісили - замотати його у плівку та покласти в холодильник на 30 хвилин. 

Охолоджене тісто розділити навпіл. Це робиться для того, щоб круасани були однакового розміру.





Одну половину тіста покласти знову до холодильника, а іншу розкатати у тонкий пласт. 





Потім посипати його ванільним цукром і знову прокатати качалкою, щоб цукор влип у тісто.






 Розрізати коло на 8 рівних
 сегментів, покласти джем і 
скрутити круасани. 

Викласти їх на застелений пергаментом листик  та посипати ванільним цукром.

Поставити у розігріту до
 190С духовку, поки не зарум'яняться.

 Те саме зробити і з іншою половинкою тіста.


        Смачного!










Немає коментарів:

Дописати коментар